top of page

Hej mitt namn är Fredrik

 

Jag är pappa till två pojkar och vår familj bor i Simrishamn, Skåne. Jag och min partner Sandra har spenderat 7 år tillsammans, snart är 4 av dem åren med barn. 

Vår relation har lärt mig mycket och under dessa år har jag vuxit från pojke till man och fortfarande växer jag som pappa. Hela min familj betyder otroligt mycket för mig. Vi delar livets många motgångar och får hjälp och stöd av varandra. Genom att bli pappa fick jag inse än djupare hur värdefullt det är, att kunna ge och ta emot hjälp. Vi inbillar oss gärna att vi ska vara starka och klara oss själva, ett tokigt missförstånd.
Idag är min största dröm att köpa ett hus på en vacker tomt någonstans på Österlen. Jag vill bli herren av en plats och ge min kärlek till naturen genom att vårda trädgård och hem. Se mina pojkar springa fritt mellan bärbuskar och träd.


Sveriges första manliga Doula

Genom två totalt olika förlossningar blev jag nyfiken om hur andras graviditeter och förlossningar sett ut. Frågor som dök upp i mig var:
Varför är det så svårt för mig och andra män att känna oss delaktiga under graviditeten och förlossningen?
Varför tvivlar vi män på vår förmåga att stötta och hjälpa vår älskade?
Känslan att inte räcka till, vad gör jag med den?
Hur kan vi män inte veta att vi har en stor roll och är viktiga för att förlossningen ska gå väl? Svaret är egentligen enkelt, vi är inte informerade nog och vi har inte någon plats att prata öppet med andra män om detta. 
Så jag bestämde mig för att utbilda mig till Doula. Jag blev Sveriges första manliga Doula och min utbildning var helt fantastisk. Så, efter ett halvår av studier, samtal och träffar med förlossnings experter - fick jag än större förståelse för vad vi män kan bidra med som partner till en gravid/födande kvinna. 

Jag rekommenderar verkligen att kolla in Doulapodden som Anna Bjerkefelt leder, en av mina mentorer under utbildningen.
Att bli pappa betyder mycket mer än vad vi i vårt samhälle förstår/belyser idag.
Hur vi mår och vad vi ger under denna speciella tiden gör så otroligt stor skillnad för oss själva och dem vi älskar. Det är ett starkt tillfälle för växande. 
Det vi ofta saknar är någon som kan dela kunskap och erfarenhet med oss.

Någon som kan stå stadigt bredvid, lyssna, följa hela resan, ge praktiska råd och information om vad som väntar.

Jag vill ge allt det för att du ska ta trygga steg in i ditt faderskap.
Jag är här för att hjälpa dig och dina kära,

Utbildningar:

Doula med kropp & Själ - 2020

Pedagogisk Drama - 2015

Svensk Klassisk Massör - 2012

Alternativmedicin - 2012

IMG_4874.JPG
Kontakt
bottom of page