Hej mitt namn är Fredrik

 

Jag är pappa till två pojkar och vår familj bor i Simrishamn. Sandra och jag har spenderat 7 år tillsammans, snart är 4 av dem åren med barn. Vår relation har lärt mig mycket och under dessa åren har jag vuxit från 21 årig pojke till 28 årig man och fortfarande växer jag som pappa. Hela familjen, mina två systrar, far och mor föräldrar betyder otroligt mycket för mig. Vi delar livets många motgångar och får hjälp och stöd av varandra.Idag är min största dröm att känna mig fri nog att köpa ett hus på en vacker tomt någonstans på Österlen. Jag vill bli herren av en plats och ge min kärlek till naturen genom att vårda trädgård och hem. Se mina pojkar springa fritt mellan bärbuskar och träd.


Sveriges första manliga Doula

Genom två totalt olika förlossningar blev jag nyfiken om hur andras graviditeter och förlossningar sett ut. Frågor som jag grundade mig över mest:
Varför är det så svårt för mig och andra män att känna oss delaktiga under graviditeten och förlossningen?
Varför tvivlar vi män på vår förmåga att stötta och hjälpa vår älskade?
Känslan att inte räcka till, vad gör jag med den?
Hur kan vi män inte veta att vi är en stor roll och otroligt viktiga för att förlossningen ska gå väl? Vi är inte informerade nog och vi har inte någon plats att prata öppet med andra män. 
Så jag bestämde mig för att utbilda mig till Doula. Jag blev Sveriges första manliga Doula och min utbildning var helt fantastisk. 6 månader av djupa studier och samtal och träffar med Doula experter. Rekommenderar verkligen att kolla in Doulapodden som Anna Bjerkefelt leder. Efter en tid av att nörda in mig i Doula utbildningen fick jag ytterligare djupare förståelse för vad vi män kan bidra med som partner till en gravid/födande kvinna.
Att bli pappa betyder mycket mer än vad vi i vårt samhälle förstår (erkänner) idag.
Under graviditeten, förlossningen och hur vi mår som nyblivna pappor,
är tre platser där vi män kan göra stor skillnad för oss själva och dem vi älskar.
Det är dess utom tre tillfällen av växande.
Det vi ofta saknar är någon som kan dela kunskap och erfarenhet med oss. Någon som kan stå stadigt bredvid, lyssna, följa hela resan, ge praktiska råd och information om vad som väntar.

Jag vill ge allt det för att du ska ta trygga steg in i ditt faderskap.
Jag är här för att hjälpa dig och dina kära,

Utbildningar:

Doula med kropp & Själ - 2020

Pedagogisk Drama - 2015

Svensk Klassisk Massör - 2012

Alternativmedicin - 2012

IMG_4874.JPG